Developed by JoomVision.com

De ce sa iti pui aparat dentar (aparat ortodontic)

Afla cum aparatul dentar (ortodontic) iti poate imbunatati fizionomia, iti poate remedia o serie...

De ce sa iti pui aparat dentar (aparat ortodontic) De ce sa iti pui aparat dentar (aparat ortodontic)

Argumentul sanatatii dentare

Tratamentul ortodontic imbunatateste si rezolva problemele legate de sanatatea dintilor si a gingiilor,...

Argumentul sanatatii dentare Argumentul sanatatii dentare

Argumentul zambetului

Zambetul este poate cea mai evidenta caracteristica faciala. Un zambet frumos atrage admiratia celor...

Argumentul zambetului Argumentul zambetului
thumbnail De ce sa iti pui aparat dentar (aparat ortodontic)

Afla cum aparatul dentar (ortodontic) iti poate imbunatati fizionomia, iti poate remedia o serie...

thumbnail Argumentul sanatatii dentare

Tratamentul ortodontic imbunatateste si rezolva problemele legate de sanatatea dintilor si a gingiilor,...

thumbnail Argumentul zambetului

Zambetul este poate cea mai evidenta caracteristica faciala. Un zambet frumos atrage admiratia celor...

Tipuri de aparate ortodontice

Aparatul ortodontic fix metalic sau ceramic

Este cel mai intalnit si mai eficient tip de aparat folosit in tratamentul ortodontic modern, oferind rezultatele cele mai bune.

Ca si principiu general de utilizare, aparatul ortodontic fix consta in bracketuri de mici dimensiuni care se lipesc pe suprafata dintilor, acestea fiind unite si actionate prin intermediul unui arc. Pentru molari, tratamentul clasic foloseste inele metalice cimentate,dar medicul poate folosi si tuburi atasate similar cu bracketurile, aceasta tehnica reducand sensibil gradul de disconfort al pacientului si facilitand accesul in acele zone cu scopul igienizarii.

Dintii nu sunt afectati de prezenta bracketurilor, lipirea lor se face cu materiale compozite fizionomice, care nu vor cauza formarea cariilor, cu conditia ca igiena pacientului sa fie corespunzatoare.

Bracketurile ceramice, au un aspect fizionomic sporit, avand aceleasi efecte de tratament ca si cele metalice. Pretul unui astfel de aparat este putin mai mare, intrucat tehnologia de fabricatie este mai complexa.


 

Aparatul ortodontic lingual

Aparatele dentare linguale, cunoscute ca si aparate  invizibile, sunt lipite pe partea din spate a dintilor si sunt o solutie aleasa de persoanele care nu vor sa se observe faptul ca poarta un astfel de aparat dentar.

Fiecare aparat este creat unic pentru pacient, bracketurile sunt adaptate fiecarui dinte.

Aparatele ortodontice linguale au costuri semnificativ mai mari, tocmai din cauza unui proces de fabricatie mult mai complex.

Va recomandam in cazul tehnicii linguale aparatul INCOGNITO, care prezinta o serie de avantaje notabile:

- documentare si filosofie de tratament foarte bune, cu rezultate urmarite de peste 10 ani;

- calitatea germana a aparatului (producatorul german ofera un foarte bun suport tehnic);

- bracketurile sunt personalizate si realizate dintr-un aliaj de aur cu un grad mare de biocompatibilitate;

- arcurile sunt adaptate fiecarui caz in parte.

 

Aparate mobile si functionale

Aparatele ortodontice mobile, precum si cele functionale, sunt recomandate exclusiv copiilor, in special cat timp exista dintii de lapte pe arcade.

Utilizarea aparatelor mobile are ca scop stimularea cresterii arcadelor, intrucat faciliteaza alinierea dentara si totodata corecteaza anumite anomalii dentare sau osoase.

Aparatele mobile reprezinta un tratament reusit numai daca sunt purtate zilnic in conformitate cu indicatiile medicului ortodont, un anumit numar de ore pe zi.

In mod particular, aparatele ortodontice functionale ajuta la stimularea sau inhibarea cresterii unuia dintre maxilare, sau la corectarea unor obiceiuri, precum respiratia orala (pe gura), sugerea degetelor, deglutitia cu interpunerea limbii intre arcade. Totodata au efect de modelare si corectare a anumitor dezechilibre ale musculaturii faciale.

 

 

Aparatele de contentie

Aparatul de contentie se foloseste in ultima etapa a tratamentului ortodontic, pentru a stabiliza pozitia nou obtinuta a dintilor.

Durata purtarii acestor aparate de contentie depinde de tipul anomaliei care a fost tratata, varsta pacientului si modul in care a fost realizat tratamentul.

Aparatele de contentie pot fi fixe (o sarmulita lipita pe spatele dintilor) sau mobile (aparat mobil de contentie sau gutiera).

 

Gutiera de contentie Aparat ceramic
Gutiera de contentie Retainer colat Aparat mobil de contentie

 

Tipuri de aparate dentare

Tipuri de aparate dentare Tipuri de aparate dentare Aparate fixe metalice si ceramice – pot fi aplicate pe fata dintilor, sau pe spatele lor ( aparate linguale) Aparate mobile si functionale – trebuiesc purtate un anumit numar de ore pe zi, pentru a fi eficiente Va recomandam sa ne vizitati  pentru o consultatie,... Citeşte mai mult...

Ortodontie la orice varsta

Tratamente ortodontice pentru copii Tratamente ortodontice pentru copii In cazul copiilor, problemele ortodontice vor avea cu siguranta un efect notabil asupra aspectului facial si al dentitiei. De asemenea, fara un tratament ortodontic corect si efectuat la timpul... Citeşte mai mult...
Tratamente ortodontice pentru adulti Tratamente ortodontice pentru adulti Studii efectuate la nivel international au dovedit ca tratamentul ortodontic la adulti este la fel de eficient ca si cel la copii. In clinica noastra, 50% dintre pacientii pe care i-am tratat sunt... Citeşte mai mult...

In atentia purtatorilor de aparat fix

1. Primele zile de dupa aplicarea aparatului fix sunt cele mai dificile. Pentru ca adaptarea sa fie cat mai usoara va recomandam urmatoarele..

Citeşte mai mult...

In atentia purtatorilor de aparat mobil

1. Pacientul trebuie sa informeze medicul daca dupa inserarea aparatului mobil exista zone care provoaca discomfort, problema va fi remediata pe loc...

Citeşte mai mult...

Orange Green Red